Een intrigerend begin van een spannende trilogie
Onverwacht kreeg ik dit boek toegestuurd van Ambo Anthos, en na het lezen van de samenvatting was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Gelukkig stelde het absoluut niet teleur!
Het verhaal in een notendop: Na het verlies van zijn partner besluit agent Alex Nievelsteijn te solliciteren naar de functie van hoofd van het coldcaseteam in Limburg. Zijn eerste zaak draait om de mysterieuze verdwijning van een alleenstaande moeder. Al snel bekruipt hem het gevoel dat destijds niet alles in het werk is gesteld om de dader – en het slachtoffer – te vinden. Terwijl hij zijn eigen demonen onder ogen moet zien en probeert een chaotisch team op de rails te krijgen, graaft hij steeds dieper in de zaak. Wat is er met Kelly gebeurd, en waarom?
Het verhaal is spannend en meeslepend, al zag ik sommige wendingen al van verre aankomen, waardoor het tempo soms wat traag aanvoelde. Toch zaten er zeker genoeg verrassingen in om me geboeid te houden tot de laatste bladzijde. En die laatste bladzijde komt met een flinke cliffhanger – slim gedaan, want dit is pas het eerste deel van een trilogie.
De ontwikkeling van Alex vond ik mooi beschreven, al begon zijn vlucht in de alcohol me op een gegeven moment wel wat te vervelen. Juist daar had ik graag meer gelezen over zijn emoties in plaats van over zijn drankgebruik (het woord “koppeltje” komt wel heel vaak voor). Interessant vond ik ook zijn samenwerking met een collega die totaal anders in elkaar steekt en onverwachte kanten blijkt te hebben. Daarnaast krijgen ze hulp van een pittige en gedreven vrouwelijke collega, die met haar scherpe blik en gedrevenheid het onderzoek naar een hoger niveau tilt en die ze enorm respecteren.
Ik heb deels naar het audioboek op Storytel geluisterd, dat voortreffelijk is ingesproken en de spanning perfect overbrengt.
Kortom: een boeiend eerste deel dat smaakt naar meer.
Kortom: een boeiend eerste deel dat smaakt naar meer.