Een magisch verhaal

AnnaWonder AnnaWonder
29 mrt 2022

Rose en Wren zijn tweelingzussen, maar allebei hebben ze een ander leven. Wren is opgevoed door de heksen en Rose is opgegroeid in het paleis van Anadawn en wordt binnenkort koningin; dan zal alles veranderen, ze zal regeren en heel Eana kunnen bezoeken. Deze droom valt al snel in het water als Wren en Rose wisselen, zodat Wren de koningin kan worden.

Het boek heeft een prachtige kaft waar je meteen al verliefd op wordt. Op de kaft staan Rose en Wren die samen een kroon vasthouden. De titel staat met grote gouden letters afgebeeld op het boek, waarbij de W's allebei een kroon zijn. Het is voor het eerst dat ik een Nederlandse boek heb waarbij de titel Engels is. Zo erg vind ik dat niet, want het klinkt heel mooi. Als je het boek een paar bladzijdes verder openslaat krijgen we de kaart van Eana te zien. De kaart is prachtig; de illustratie heeft iets schattigs door de poppetjes die erop staan afgebeeld. De kaart is erg gedetailleerd en hoe langer je ernaar kijkt hoe meer nieuwe dingen je ziet; zoals bloemen, een zeemeermin en vogels.

Het verhaal leest lekker door, de geschiedenis van Eana is te begrijpen en niet te ingewikkeld. De geschiedenis wordt door het hele boek niet op een chronologische volgorde verteld, maar ik kon het goed volgen. De handelingen waren niet te lang en niet te kort; bij handelingen waar het onderwerp de liefde centraal stond was het juist leuk dat het lekker lang was (hahaha). Ik had eigenlijk verwacht dat het een historisch verhaal zou zijn, net zoals The Crown of Victoria. Sommige delen van het verhaal waren heel duister; zo heeft Rose geen leuke jeugd gehad en ervarende ze eenzaamheid.

Lees de hele recensie op artforalways.nl
Link: https://www.artforalways.nl/books/1019529_twin-crowns

Meer recensies van AnnaWonder