Advertentie

Perfecte resten is het thrillerdebuut van Helen Fields en meteen ook het eerste deel van een nieuwe thrillerserie waar de auteur Luc Callanach en Ava Turner in een Schots decor ten tonele voert.
Helen Fields studeerde rechten en werkte jaren lang als strafrecht- en familieadvocaat in Londen.
Ze groeide op met de boeken van Stephen King, James Herbert, Dean Koontz en Thomas Harris.
Momenteel runt ze samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij waar ze als scenarioschrijver en producer werkzaam is. Ze woont met haar gezin in Los Angeles. Helen Fields schrijft ook onder het pseudoniem HS Chandler.

In perfecte resten laat Fields ons voor het eerst kennis maken met een nieuw inspecteursduo: Luc Callanagh en Ava Turner. Fields brengt hen beiden tot leven in dit eerste deel en geeft tegelijk de aanzet voor wat vermoedelijk in de volgende delen verder zal ontwikkelen. In perfecte resten kiest Fields ervoor om de achtergrond van Luc iets meer uit te werken waardoor de lezer vooral hem beter leert kennen.
Deze gedoseerde kennismaking doet naar meer verlangen.

Na zijn omstreden vertrek bij Interpol komt inspecteur Luc Callanach, half Frans, half Schots, terecht bij het team Zware Misdrijven van de Schotse politie in Edinburgh, waar hij meteen voor de leeuwen geworpen wordt.
Kort nadat wandelaars de politie alarmeren omwille van een brand in de Schotse Hooglanden, wordt een verbrand en niet te identificeren lichaam teruggevonden. Het is voor het team van Luc Callanagh het startschot van een bloedstollende zoektocht naar de dader van deze moord, die zo blijkt later, het niet bij één slachtoffer zal houden.
Terwijl Luc zich een plek in zijn team probeert te verwerven, vindt hij bij zijn collega Ava Turner een klankbord. De tweede verhaallijn ontwikkelt zich vanuit de zaak waar Ava mee bezig is en zo volgt de lezer niet één maar twee moordzaken.

De auteur laat haar lezers van bij de start kennis maken met de moordenaar, Dr. Reginald King. Je kijkt over z’n schouders mee en krijgt inkijk in diens zieke geest. Reeds van bij het begin leer je hem zo goed kennen dat hij zonder meer onder je huid kruipt en dat geeft deze thriller toch net dat tikkeltje meer. Fields schuwt de gruwelijke taferelen niet en dat zou haar hier en daar wat potentiële fans kunnen kosten. Toch zijn deze sterk aansluitend bij de persoonlijkheid en problematiek van de moordenaar, waardoor het op geen enkel moment misplaatst overkomt.

Fields slaagt er in om haar lezers aan het boek gekluisterd te houden. De spanning is nooit ver te zoeken en de psychologische uitwerking van de personages is geloofwaardig waardoor de connectie met hen enkel versterkt. In het Schotse decor neemt ze je mee van idyllische landschappen naar groezelige achterbuurten. Hiermee accentueert ze de sfeer , wat sterk bijdraagt aan de totaalervaring bij het lezen van dit boek.
Met Perfecte resten heeft Fields haar start niet gemist en zal ze op menig ‘te volgen’ lijstjes belanden.

Eén van de betere thrillers van de afgelopen maanden.

Reacties op: Fields heeft haar start niet gemist

356
Perfecte resten - Helen Fields
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker