Meeslepende verhalen

anne1999 16 januari 2021
In dit boek worden de verhalen van verschillende zwarte vrouwen verteld. Gedurende het boek zie je de links tussen de verschillende vrouwen, welke (soms zonder dat ze het zelf door hebben) allemaal iets met elkaar te maken hebben. De één meer feministisch dan de ander, zijn ze allemaal op zoek naar iets wat te maken heeft met hun afkomst. Ik heb het boek in een paar dagen helemaal uitgelezen, omdat het me zo kon boeien. Ik moest echter wel even inkomen in de schrijfstijl van het boek, waarin geen hoofdletters gebruikt worden en de interpunctie mist en de zinnen (soms) eindigen door middel van een enter. Toen ik hier eenmaal aan gewend was na een hoofdstuk of twee, werd ik helemaal meegesleept door de verhalen. Toen ik er nog eens over nadacht, besefte ik me dat deze schrijfstijl juist bijdraagt aan de inhoud van het boek: hoe iedereen de wereld ervaart is heel anders en wat ieders denkbeelden zijn, zijn geheel open voor eigen interpretatie.

Meer recensies van anne1999