Geen typische thriller, maar een leuk verhaal met onverwachte twists

An An
2 mrt 2020

Het boek vertelt hoe Jill, een stoere jonge meid, op zoek gaat naar de herkomst van haar familie na het overlijden van haar vader. Deze zoektocht brengt haar via allerlei aanwijzingen van haar vader naar de woeste rotskusten van Cornwall, Engeland.Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van verschillende personen. Zo kom je samen met Jill langzaam meer te weten over haar familie, haar verleden en de reden van haar verhuis naar Nederland.

Het verhaal leest heel vlot weg. Het is geschreven in korte hoofdstukken. Het boek is geschreven in een aangename schrijfstijl, waarbij er steeds weer nieuwe plottwists opduiken. Daardoor wil je alleen maar verder lezen. De schrijfster neemt je met haar mooie omschrijvingen mee naar Cornwall en laat je daar mee dromen.

Dit verhaal benadert verschillende relaties, de relatie tussen de zusjes Abigail en Barbara, de vriendschap tussen 3 jongens Bob, Elliot en James die later volwassen werden, enz. Er zijn passages vanuit het heden en het verleden die elkaar afwisselen. Dit maakt dat de lezer de evolutie van deze relaties beter begrijpt.

Ik heb dit verhaal in een Hebban leesclub mogen lezen en heb hier van genoten. Ik vond het geen typische thriller, maar een leuk verhaal met onverwachte twists!

Meer recensies van An