Advertentie

Een boek dat handelt over het einde van de wereld, maar op een bijzonder verrassende manier. Zo kan je het beste Stof omschrijven.
Het verhaal gaat niet over de eigenlijke ramp of hoe mensen wanhopig proberen te overleven, maar over één man wiens verhaal je volgt.
Simon James verliest zijn vrouw en zoon door een gigantische stofwolk die de wereld vergiftigt. Hij wacht gelaten op zijn einde, tot een paar overheidsmannen hem meenemen en hem zeggen dat hij samen met een onbekende vrouw gedwongen zal moeten overleven om het voortbestaan van de mensheid te garanderen, als Adam en Eva. Simon wil dit helemaal niet. In flashbacks worden zijn verhaal en de waarheid achter de stofwolk verhaald, afgewisseld met de laatste dag waarin Simon wanhopig probeert zijn vijanden duidelijk te maken dat dit een absurd plan is.
Een verrassend boek met enkele geweldige plottwists die je nog lang zullen bezig houden, met aandacht voor het menselijke aspect en vooral een angstaanjagende schets van wat ooit echt zou kunnen gebeuren.

Reacties op: Spannend en uniek

23
Stof - Joanne Carlton
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,99 Bestel het e-book € 9,95
E-book prijsvergelijker