Maak je droom waar

AnneSwart 20 juli 2024
Hier mijn recensie over het boek "Alles is goed in mijn wereld" geschreven door Erik Kiekens, uitgegeven door Uitgeverij NFP BV, aantal bladzijden 465. De achterflap laat ik voor wat het is.

Ik heb nog nooit zo'n bijzonder boek gelezen. Het boek "Alles is goed in mijn wereld" is zwaar van gewicht, heeft een mooie cover en achterkant, een fijn lettertype en is hoofdzakelijk als dagboek en in de ik-vorm geschreven. Wat ik persoonlijk heel fijn vind.

Dit bijzondere boek bevat: foto's, een literatuurlijst, verklaring van de scheepstermen, zelfgemaakte zeekaarten en als laatste een dankwoord.
Ik vind het een bijzonder boek, tot welk genre het hoort kan ik niet bepalen. Er komt avontuur, spanning, liefde, filosofie, humor en mooie natuur-, cultuur- en routebeschrijvingen voor. Dus ook als je nog nooit gezeild hebt is het boek zeker de moeite waard om te lezen. Het avontuur om binnen korte tijd de droom van een wereldreis te verwezenlijken. Hoe ga je met mentale, praktische en financiƫle tegenslagen tijdens de reis om. De spanning op zee en op het vaste land, elk land heeft zijn eigen cultuur, omgangsvormen worden passend beschreven. Het lijkt wel of je er zelf bij bent en alles mee beleeft. De liefde tussen Nancy en Erik. In het boek "Alles is goed in mijn wereld" maak je de persoonlijke verandering van Erik mee. Heel bijzonder heb ik als lezer ervaren, dat als er over wij wordt geschreven dat er dan het zeilschip Dr No en Erik wordt bedoeld. De vele flauwe grappen die op je gezicht een glimlach brengen. De wijze woorden van zijn vader blijf ten allen tijde kalm hebben zeer veel indruk op mij gemaakt. Tevens komt in het boek "Alles is goed in mijn wereld" het gevoel van vertrouwen, eerlijkheid en respect voor de medemens voort. Het boek is nu uit. Maar ik ga dit boek zeker nog een keer lezen om weer te kunnen genieten van alle beschrijvingen op alle vlakken. Advies: lees dit boek zodat ook jij je langgekoesterde droom nu kan laten uitkomen voordat het te laat is.

Meer recensies van AnneSwart