Herkenbaarheid voor velen

AnneSwart AnneSwart
1 apr 2026

Van Uitgeverij Lectio Qualis de herkenbare roman van auteur
Yazarin Intikami mogen ontvangen.
De titel is "Een leven van ZWIJGEN". Wat ontzettend past in deze roman,
maar ook voor vele mensen herkenbaar is.
Op de cover zie je boeken en tekens. Tijdens het lezen kom je erachter wat deze betekenen.
Het mooie aan deze roman is dat de tekst afgewisseld wordt met heel mooie tekeningen. Ook is er een een pagina waar Katholieke uitdrukkingen worden uitgelegd. Deze roman begint in het jaar 1929 en eindigt in 2023.
Deze roman leest heerlijk.

Het meisje heeft gewacht op haar
"Prins op het witte paard,". Als enigste uit het gezin mag zij gaan studeren. Op een gegeven moment ontmoet ze een jongeman Hans. Hij gaat naar het seminarie, probeer uit zijn armoedige situatie hierdoor te ontsnappen. Onder andere door zich in het verenigingsleven te storten. Ze trouwen. Hij krijgt een baan, maar wordt door verdachte omstandigheden ontslagen. Hans en Femke krijgen twee zonen Thomas en Karel. Er heerst rivaliteit tussen de twee broers. Thomas mag van zijn vader niet verder studeren. Er is altijd geldgebrek. Waarom? Karel gaat wel studeren en komt ook hoger op, door te blijven studeren. Zijn vader waardeert niet. Karel trouwt en ze zijn bewust nog een tijdje kinderloos.
Maar Karel klimt op de maatschappelijke ladder.
De broers ontvangen een brief, die hun leven verandert.

Deze roman raakt je. In het gezin werd weinig gesproken. Ik weet bijna wel zeker dat er in vele gezinnen/, relaties nu ook nog veel wordt gezwegen. Deze roman is zeker een aanrader om de herkenbaarheid.

Meer recensies van AnneSwart