Passie die niet.gewaardeerd.wordt.

AnneSwart AnneSwart
22 mrt 2026

Van Paris Books het boek mogen ontvangen van Peter Kerschot. De titel is "Tand om tand', van de hemel naar de hel.
Op de cover zie je een man alleen. De titel past geweldig bij het boek
De schrijfstijl is fijn. In feite is het een verslag van een periode van Pieter Schockaert vanaf 1992 tot 2018.

Pieter is een gepassioneerd tandarts en woont in België. Zijn vrouw is zijn assistente in zijn prive praktijk. Zijn droom is om in Zwitserland te gaan werken. Pieter wordt aangenomen. Maar hij ervaart enorme tegenwerking. Zijn huwelijk strandt. Maar hij wilt de school tandarts kliniek veranderen. Hij komt met ideeën, maar er zijn ook personen in zijn omgeving die zijn ideeën meenemen en hem tegenwerken. Ook in het stads/kantons bestuur. Dit om er beter van te worden. Pieter heeft passie en gaat er nog steeds voor, ondanks de tegenwerking van hoog tot laag. Tot dat, na vijfentwintig jaar, op een gegeven moment het hem te veel wordt. Pieter keert terug naar België naar zijn ouders.

Dit boek laat zien hoe goed je het bedoeld en gepassioneerd bent, dat de mensen om je heen belangrijk zijn . Pieter, is mijn inziens een gepassioneerd mens met goede vooruitstrevende inzichten. Het boek heeft mij geraakt omdat Pieter het deed met passie en visie. En helaas bleek dit niet genoeg.

Meer recensies van AnneSwart