Liefde gaat met je mee

AnneSwart 24 april 2025
Van Uitgeverij Ellessy het boek "Hartstocht in de Alpen" mogen ontvangen van Claudia Vanzegbroeck.
Op de cover zie je een vrouw kijkend/dromend naar de Alpen.
De titel "Hartstocht in de Alpen' beloofd wat goeds denk ik dan.
De schrijfstijl is vlot en leest gemakkelijk.
Dit is het tweede deel van een trilogie. Het eerste boek heet "De zomer van 1978". Dit boek gaat over de vakantieliefde van Claudine en Michael. Maar je kan de boeken zeker als stand alone lezen.

Claudine denkt nog vaak aan Michael. Ze heeft het emotioneel zwaar gehad en nu nog. Een slecht huwelijk gehad en een dochter gekregen Natasha.
Vanessa, Claudine haar beste vriendin, wilt met haar op vakantie niet naar Spanje. Dit vanwege de herinneringen die bij Claudine veel verdriet hebben veroorzaakt. De hartsvriendinnen gaan samen naar de Beierse Alpen. Tijdens de wandeling valt Claudine. Ze heeft last van haar schouder en moet naar het ziekenhuis. Claudine ontmoet toevallig tijdens haar vakantie, iemand uit haar verleden, in Berchtesgaden. Claudine is een stille vrouw. Zij heeft moeite met communicatie en met zaken uit het verleden. De jeugdvriend en Claudine ontmoeten elkaar regelmatig. Claudine voelt nog steeds een connectie. Vanessa heeft ook haar liefdesproblemen, maar de beide hartsvriendinnen steunen elkaar door dik en dun.

In dit boek gaat het over een vakantie/jeugdliefde. Hoe het mogelijk is dat Claudine weet, zo jong al, dit is voor mij de ware. Maar dat het gebrek aan communicatie, regelmatig tot problemen leidt. Zullen ze er uiteindelijk uitkomen en zullen Claudine en Vanessa de ware vinden? Het is een pageturner. En voor mij herkenbaar.

Meer recensies van AnneSwart