Advertentie


Als er in de media over TBS wordt geschreven is dat, in de meeste gevallen, negatieve berichtgeving. Er is iemand ontsnapt, of er is een misdrijf gepleegd door iemand die tot TBS veroordeeld is geweest.

Het verhaal van Jorge is anders. Bijna 3 jaar is hij als hij vanuit Colombia wordt geadopteerd. Zijn adoptieouders zijn goed voor hem, maar toch mist Jorge iets. Hij ervaart pijn, een pijn van leegte. De pijn overschreeuwt hij door steeds onaangepaster gedrag. Zo onaangepast dat hij niet langer bij zijn adoptieouders in het gezin is te handhaven.
Na een dramatische gebeurtenis, het plegen van een misdrijf, belandt Jorge in afwachting van zijn proces in verschillende inrichtingen.
Uiteindelijk wordt hij veroordeeld tot 3 jaar cel en TBS. Wil hij ooit zijn leven weer op de rit krijgen dan moet hij de behandeling in het kader van TBS, goed doorlopen.
Het verhaal van Jorge raakte me diep. Als klein jongetje al voelen dat je anders bent en je niet kunnen hechten aan mensen. Niemand wordt als slecht mens geboren. De omstandigheden waarin je verkeert leiden daartoe. Het is natuurlijk niet goed te praten wat Jorge heeft gedaan. Wel ga je dingen begrijpen gaandeweg het verhaal. En nog belangrijker Jorge gaat het zelf ook begrijpen en inzien dat hij zal moeten veranderen. Bij hem is dat gelukt.
Een bijzonder verhaal, een verhaal dat moet worden gelezen door veel mensen. Als lezer krijg je een inkijkje in de behandeling en hoe het leven daar toe gaat. En niet onbelangrijk, dat het ook goed kan komen en iemand een nieuw leven kan opbouwen.

Reacties op: Indrukwekkend!

7
Drie jaar cel en tbs - Marcella Kleine Jorge Chito
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker