Advertentie

Van de Crime Compagnie ontving ik een recensie exemplaar van Zwarte Ziel. Dit boek is alweer de derde thriller met Jennifer Brugman als hoofdpersoon. Het is een hernieuwde kennismaking met ook collega’s Ricardo, Jochem, Jolanda en Martin. De spil in het leven van Jennifer is haar dochter Nysa van bijna één jaar.
Als Jennifer en haar team worden geconfronteerd met een vreselijke vondst in de Maas, die leidt naar een moord en een vermissing, krijgt ze het moeilijk. Het duurt erg lang voor het team aanknopingspunten vindt. Om die reden wordt besloten om Evie, een paragnoste, in te schakelen. Er is immers ook nog een vermissing en de tijd dringt. Hoewel het team sceptisch is over de toevoeging van Evie aan het team, begint er toch langzaam een opening te komen in het onderzoek.
Alleen; Evie lijkt ook ‘beelden’ door te krijgen over het leven van Jennifer en probeert haar te waarschuwen. Jennifer staat niet direct open voor Evie. Ondertussen vlot het onderzoek naar de vermissing en de moord ook niet zo en dat leidt toch tot frustraties en irritaties onderling in het team.
Af en toe las ik het verhaal ademloos. As lezer werd ik meegenomen in het verhaal en dus ook in de gevoelens van Evie, Ricardo en Jennifer. Er waren delen in het boek waarin ik me wilde bemoeien met het onderzoek en bijna hardop vragen stelde.
Een geweldig goed geschreven thriller! Angelique Haak toont aan dat zij zich bij de top van de Nederlandse thrilleracteurs kan en mag rekenen.
Lees dit boek en als je de andere delen nog niet las, dan ben je in de gelukkige omstandigheid dat je ze alle drie nog kan lezen. Hoe fijn is dat?

Reacties op: Een zwarte ziel!

107
Zwarte ziel - Angelique Haak
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,95 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker