Sterk en uniek

Annie 27 april 2025
Ik heb 'Blind Verleden', deel 1 van de Onderwereld trilogie, uitgelezen. Dit boek is geschreven door Tim Lobles en is een young adult fantasy.

"Alleen zij die hun ogen openen, zullen het licht zien."

Ik vind dat Tim in dit verhaal ontzettend veel oog heeft voor detail en dat het verhaal erg beelden geschreven is. Ik was in staat om dat wat er verteld werd voor mij te zien. Het boek bevat een aantal prachtige tekeningen van personages die de beschrijvingen aanvullen. Deze tekeningen zijn door Tim zelf gemaakt.

"Soms moet het onkruid eerst verdelgd worden, om ervoor te zorgen dat de bloemen goed kunnen groeien."

Het verhaal gaat over 66 oftewel Dodger. Dodger heeft geheugenverlies en weet niet wie hij is of waar hij vandaag komt. Als hij geholpen wordt door 2 mensen, blijkt hij niet alleen zijn beste vriend gevonden te hebben, maar wordt hij ook verliefd. De drang om te achterhalen wie hij is blijkt echter te groot en in zijn zoektocht vraagt hij zichzelf af of hij wel veilig is.
Er zitten meerdere plottwist in het verhaal en met name het einde is treurig en onverwacht.

"Soms is zelfs een slecht verleden beter dan een gewist verleden."

Dit verhaal is uniek, het is oprecht geen standaard fantasy verhaal, ondanks dat er gave fantasy elementen in voorkomen. Ik vind het achtergrond verhaald erg interessant en het verhaal zit erg sterk in elkaar. Het verhaal is spannend en mysterieus en bevat tegelijkertijd veel boeiende thema's. Denk aan thema's als angst, hoop, onzekerheid, afhankelijkheid, rouw, liefde, vriendschap en wantrouwen. Ook zie je in de hoofdpersonage een innerlijke strijd terug.

"We zijn nog lang niet klaar. Jij bent nog lang niet klaar. Niet met leven. Maar wel klaar voor de oorlog. Geloof me. We gaan dit doen... samen."

Ik heb ontzettend genoten van dit verhaal en kijk oprecht uit naar deel twee. Ik geef het boek vijf sterren.

Meer recensies van Annie