Interessant en spannend

Annie 16 mei 2025
Ik heb mijn ARC exemplaar van 'Het Raadsel van de Verboden Kamer' uitgelezen. Dit is een jeugd thriller met fantasy elementen dat is geschreven door Sandra J. Paul. Het is het tweede deel in de serie van Otis & Bo.

"Hij staat helemaal alleen in de duistere ruimte, met enkel maar zichzelf en zijn angst als gezelschap."

Het eerste deel was al een heerlijk verhaal om te lezen, maar hetzelfde geldt voor dit deel. Wat is het een ontzettend spannend en uniek verhaal. Het is ook op een manier geschreven dat maakt dat de boeken super makkelijk weg te lezen zijn. Er gebeuren dingen die je niet aan zult ziet komen en die cliffhanger op het eind...

"Bang is hij niet. Per slot van rekening heeft hij altijd toegang tot het Boek. En wie het Boek heeft, is oppermachtig."

Ook dit boek gaat weer over Otis. Na alle gebeurtenissen willen de ouders van Otis graag een nieuwe start maken, dus gaan zij verhuizen. Alles lijkt vanaf dan goed te zijn en Otis gelooft weer in een kleurrijke toekomst. De vraag is of dat zo blijft.

"Wie we waren, mogen we nooit meer worden."

Het boek gaat over hoop, over vertrouwen en wantrouwen, over angst, moed, (on)geloofwaardigheid en blindheid waar goed doen het doel is. Het is een magisch verhaal, dat spannend en gevaarlijk is. In dit boek gaan onwetendheid en jeugdigheid hand in hand, maar is veerkracht iets wat zeker niet ontbreekt.

"Magie komt met een hoge prijs. Maar het komt ook altijd met antwoorden."

Het is gewoon een leuk boek en een leuke serie. Ondanks dat het een jeugd thriller is, kan deze serie ook prima gelezen worden door volwassenen. Ik geef het boek vier sterren.

Meer recensies van Annie