Advertentie

Dit boek speelt zich af in de wereld van Dizary. De auteurs Jasper Polane, Patrick Berkhoff en Johan Klein Haneveld werken samen in het project Dizary. De auteurs schrijven stand allone boeken maar de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt en personages overlappen elkaar. Het vormt dus wel een geheel maar de boeken zijn goed afzonderlijk te lezen.

Het het boek Panda en het Zwarte Dat speelt zich af in Eteria, de bovenste laag van Dizary. De laag waar tovenaars en magiers wonen.

Dizary is een bijzondere wereld. Deze wereld bestaat uit drie delen: Eteria, een stadsdeel met bijzondere bouwwerken, dit is het bovenste deel van de wold. Daaronder bevind zich Dizary een verwarrende stad met rare wegen en tunnels. Helemaal beneden is Nedorium een soort trieste onderwereld.

Dit verhaal leest als een soort sprookje. Het is erg origineel en dat komt zeker ook tot uitdrukking in de manier waarop geschreven is. Zo is er veel humor in verwerkt dat tot in de kleinste details is terug te vinden. Ook de lay-out van het boek is origineel van opzet. Op een gegeven moment zijn de pagina’s zwart en de letters wit. Dit komt overeen met de omgeving waarin het verhaal op dat moment speelt. De wereld van Dizary zit dus heel goed doordacht en uitgewerkt in elkaar dat goed tot uitdrukking komt in het uiterlijk van het boek.

De schrijfstijl is soepel en makkelijk. De auteur neemt je met het grootste gemak mee in een heel bijzondere wereld.

De personages zijn goed uitgewerkt. Ze kunt je een prima beeld vormen van hoe ze er uit zien en hoe ze zich gedragen en het karakter dat ze hebben.

Een heerlijk sprookjes achtig fantasy avontuur voor jong en oud.

Reacties op: Een heerlijk sprookjes achtig fantasy avontuur voor jong en oud.

10
Panda en het zwarte Dat - Een verhaal uit de wold van Dizary - Jasper Polane
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners