Uitstekende detective van Italiaanse bodem!
Dit is een heel sterk deel in een ijzersterke detectiveserie. De karakters zijn alles behalve gemiddeld en toch heel consistent en geloofwaardig uitgewerkt, de verhaallijn heeft een goed ritme en is spannend. Bovendien schuurt de verhaallijn dicht tegen wat in een extreme situatie écht in de Italiaanse maatschappij zou kunnen gebeuren en is daarmee verrassend actueel voor een spannend boek.
De wijze waarop de hoofdpersonen door de delen heen verder worden uitgewerkt is reden voor een klein feestje. Zeker wie een zwak heeft voor cynische dialogen die een genegenheid tussen hoofdpersonen verhult komt aan zijn trekken bij dit boek. Ook de geloofwaardige introductie van, zo vermoed ik, een nieuwe hoofdpersoon gebeurt goed: de betreffende man heeft voldoende psychische bagage en is voldoende getroebleerd om ook in de volgende delen weer voor een mooi boek te zorgen.
Zeer geschikt voor de liefhebbers van bijvoorbeeld de Antonia Scott-serie.
Zeer geschikt voor de liefhebbers van bijvoorbeeld de Antonia Scott-serie.