Ludiek verhaal, vol mooie zinnen en inzichten

astridhabraken 30 maart 2025 Auteur
Ramons leven is enigzins tot stilstand gekomen - in zijn werk als freelance journalist is hij op een zijspoor beland, de relatie met zijn vriendin Sonja heeft veel betere tijden gekend en met familie en vrienden heeft hij een weinig diepgaand contact. Behalve met Rudi misschien. Dan komt hij iemand tegen uit 'het wereldje', dat van de televisie wel te verstaan. Chu is producent van een populair TV-programma en van het selfhelp-programma waar Ramon die dag is geweest. Hij ziet zijn kans waar en doet een voorstel voor een item in het TV-programma. Hij komt de sollicitatie en de screentest moeiteloos door en dat is het begin van een nieuwe fase in zijn leven.

Rogier van Vuure heeft een bijzonder verhaal geschreven, vol mooie inzichten en met linkjes naar de actualiteit. Ik moest er in het begin even inkomen, vooral door het aantal personages en hun manier van spreken. Maar dat werd later helemaal anders en vanaf dat punt heb ik het boek in een ruk uitgelezen. Het eindigt met een grote apotheose van ... nou lees dat zelf naar! Ik eindigde met een grote sympathie voor Rudi. Je zou iedereen zo een vriend toewensen! Mooi neergezet door de schrijver. Ik ben heel benieuwd maar andere verhalen van Rogier, hopelijk blijft het niet bij dit ene boek.

Meer recensies van astridhabraken