Wat een rollercoaster!
11 april was ik bij de boekpresentatie van Franks tweede boek en ging ik naar huis met het gevoel 'wat een geweldige ingrediënten voor een verhaal!' Frank liet tijdens de presentatie zien dat hij een geweldige verteller is, niet alleen op papier maar ook mondeling. Ik dacht wel 'hoe ga je al deze elementen in een verhaal stoppen en aan elkaar knopen?' Maar aanwezigen vertelden al dat hem dat meesterlijk is gelukt.
En dat kan ik alleen maar bevestigen. Volksverhalen uit De Liemers zijn vervlochten met het vinden van een nog onbekende paddenstoel door mycoloog ('de paddenstoelenman') Rapaille (complimenten ook voor de naam!) en het maken van een medicijn door een farmaceut op basis van deze paddenstoel. Wat helemaal mis dreigt te gaan. Rapaille klopt aan bij Sandra en Rik, omdat hij onder de indruk is van hun eerdere speurwerk (lees hiervoor het eerste boek van Frank).
Het persoonlijke verhaal van Rik speelt hier steeds doorheen. Dat maakt dit boek tot veel meer dan 'alleen' een thriller. Menselijke relaties en gevoelens spelen een belangrijke rol en maken dit tot een heel compleet verhaal. Een dat ik echt niet weg kon leggen.
Ook heel mooi hoe Frank de geschiedenis van de streek waar hij woont op subtiele wijze terug laat komen.
Ik kan nog een heleboel woorden schrijven over dit verhaal, maar eigenlijk zou ik zeggen lees het vooral zelf. Maar lees wel eerst Het meisje bij het venster als je dat nog niet hebt gelezen! Anders mis je belangrijke informatie.