Onsamenhangend

AstridvdJ 07 november 2025
Ik heb het e-book gelezen, mogelijk dat het in het papieren boek anders is.
Het boek heet "De vuurtorenwachter", nou dan verwacht je wat. Je had het net zo goed een andere naam kunnen geven, want er wordt een stuk verleden bij gehaald, ja, dat zou met de titel van het boek te maken kunnen hebben.
Het boek is onleesbaar, want er is geen hoofdstuk indeling. Je bent een pagina iets aan het lezen en plots vliegt het weer naar een heel ander persoon. Soms met een witregel ertussen maar soms ook niet. Er komen zoveel personages in voor dat je op een bepaald moment niet meer weet wie met wat te maken heeft.
Mijn eerste reactie was een 1 te geven, maar ik heb het boek wel uitgelezen dus maak ik er toch een 1,5 van. Afgerond een 2.
Dat de vuurtoren een rode draad is is wel duidelijk. Hetzelfde geldt voor bepaalde families.
En pas aan het eind, zeg maar vanaf 10 pagina's voor het einde wordt duidelijk hoe je alles met elkaar moet verbinden. En is dat een thriller waard? Om nog maar niet de vraag te stellen of dit wel een thriller is. Nee, dit is een spannend verhaal. Met heel veel verwachte dingen.
Dit was een boek uit blijkbaar een hele serie, maar ik heb betere Scandinavische thrillers / spannende verhalen gelezen.

Meer recensies van AstridvdJ

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.