Advertentie

Recensie: Hitlers geheime Ardennencommando.

Door Michiel Janzen

Het boek gaat over de soldaat Günther Schmidhuber een Duitse paracommando. Hij heeft een uiterst geheime opdracht en moest daarom met Duitse commando’s de vijandelijke linies infiltreren.
Dit doet hij, verkleed als Amerikaanse soldaat. Hij wordt onderweg natuurlijk bijna ontmaskerd en gaat over lijken om zijn doel te bereiken.

Het boek is een combinatie van fictie en non-fictie. Heel knap beschreven zonder geweld aan de gebeurtenissen van toen te doen zijn er karakters aan het verhaal toegevoegd. Er is veel research aan vooral gegaan en is dan ook met een respect voor de originele gebeurtenissen geschreven.
Persoonlijk lees ik weinig oorlog gerelateerde boeken, maar deze had een snelheid die me meenam en me bezighield. Ik kreeg het gevoel aanwezig te zijn in 1945 en de beklemmende sfeer van de oorlog te ervaren. Ik kon bijna het kruit ruiken en de modder voelen. Mooi vond ik ook dat de koelbloedige hoofdpersoon toch ook weer menselijk was. Daarom wil ik graag meer lezen van Michiel. Ik genoot van de ervarenheid die uit de manier van schrijven naar boven kwam in het boek. Geweldig boek.Reacties op: Geweldig boek. Prachtig geschreven.

4
Hitlers geheime Ardennencommando - Michiel Janzen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker