Spannend verhaal

axellesbooks 27 augustus 2025
Felicity Vane wil heel graag gaan studeren, maar haar familie is niet overtuigd. Dus dat wil zeggen dat er ook geen financiële mogelijkheden zijn om wiskunde te gaan studeren. Dus besluit ze maar om te infiltreren met haar wiskundige kennis in The Lucky Penny, een gokparadijs, om zo het geld bij elkaar te spronkelen om naar de universiteit te gaan. Ze wordt beschuldigd van vals spelen wat leidt in gerekruteerd worden voor Het Vogelhuis. Zo wordt ze opgeleid tot detective, maar raakt wel verstrikt in een gevaarlijk spel met de nieuwe vijand van het bureau. Ze mag niet verliezen, maar wat ze wel eens kan verliezen is haar hart aan Ash...

Dit is opnieuw een zalig verhaal over vrouwenrechten en ongelijkheid met de nodige humor in verweven. Met het historische tinte, waan je je terug in de tijd waar vrouwen echt moesten vechten voor hun rechten. Het Vogelhuis is daarbij echt voortrekker en zorgt ervoor dat vrouwen ook kansen krijgen.

De romantiek in dit boek vind ik terug fantastisch om over te lezen. Ash kennen we al een beetje door de voorgaande delen, dus dat is ook een fijn terugzien. Het is schattig en passioneel tegelijk, hoewel de spice niet echt aanwezig is. De sfeer van het boek zorgt er gewoon voor dat de romantiek goed naar voren komt.

Verder is dit weer een zeer spannend verhaal van Laura Wood! Het verveelt echt geen seconde. Wood heeft een fleurige manier van schrijven, maar dusdanig dat de personages toch geleerder overkomen. Deze reeks zou je gewoon moeten lezen om de sfeer op te snuiven. Echt een heel leuk derde deel in deze reeks! Vier welverdiende sterren.

Meer recensies van axellesbooks