Spannende roman
Auteur Petra Rose besluit een pauze te nemen van haar werk nadat haar laatste boekverfilming felle kritiek kreeg en zij enorm veel internet haat over zich heen kreeg. Er moet brood op de plank komen dus besluit ze zich terug te trekken om haar volgend boek te schrijven. Ze gaat naar een afgelegen hut waar ze rechercheur Nathaniel Saint ontmoet. Saint zorgt voor heel wat inspiratie voor haar nieuwe boek…
Dit verhaal werd eerder uitgegeven als kortverhaal, Hoover heeft er nu een volwaardig boek van gemaakt. Het kortverhaal “Saint” las ik al, dus ik herkende meteen de grote lijn van dit boek. Helaas vond ik dat het niet veel nieuws te bieden had. Het is het kortverhaal maar dan met wat extra personages en veel opvullende scènes om het langer te maken. Op dat vlak was ik wel wat teleurgesteld.
Maar daarom wist ik ook wel al dat ik geen thriller ging lezen. “Woman down” wordt neergezet als thriller, maar daar ben ik het niet mee eens. Het is gewoon een spannende roman. Hou dat dus in je achterhoofd als je dit boek wil lezen.
Ter tijde van het lezen van het kortverhaal, wou ik ook echt toen dat het verhaal wat langer duurde. Dus het verhaal op zich vind ik wel goed. Het laat je zelfs wat onpasselijk voelen als lezer. Het leest vlot, maar dat kan je wel verwachten van boeken van deze auteur.
De chemie tussen Petra en Saint is zeer duidelijk voelbaar tijdens het lezen. Ze zijn niet altijd even eerlijk tegen elkaar wat dan ook zorgt voor een twist in het verhaal. Ik had het persoonlijk wel moeilijk om een connectie te maken met deze twee personages omdat ze echt rare gedachtengangen hebben en rare zaken doen.
Is “Woman down” dus de moeite waard om het te lezen? Als je nog niet bekend was met het kortverhaal, dan kan je je er wel aan wagen, maar het is niet CoHo’s beste werk. Ik heb er vooral een “Dit was oké” gevoel bij. Daarom krijgt deze spannende roman drie sterren.