Het ideale kerstboek
Chris heeft een wijnhandel en zijn buurvrouw Kiki heeft een winkel gespecialiseerd in tweedehandse items. Ze kunnen elkaar niet luchten en hebben dan ook telkens commentaar op wat de ander doet. Met de hele winkelstraat wordt een een kerstmarkt georganiseerd. Ze worden gedwongen door een loting om dit samen te gaan organiseren. Een probleem: ze haten kerst. Kunnen ze alsnog een succes maken van de kerstmarkt zonder al te veel geruzie?
Toen ik de titel van dit boek zag, was ik meteen verkocht. Twee hoofdpersonages die net zoals ik niet zo erg van kerst houden! Dat schept wel meteen een band met jou als lezer. Maar ook al hou je van kerst, dan is dit toch ook een boek voor jou. Ze smelten wel een beetje voor kerst en ze hebben mij ook een beetje doen smelten ervoor. Dus zoek je nog een ideaal kerstboek om te lezen voordat het echt kerst is, dan is dit het boek dat je zoekt!
De progressie die Chris en Kiki doorheen het verhaal maken is echt hartverwarmend. Je merkt dat de vooroordelen die ze hebben voor elkaar meteen eigenlijk al niet gegrond zijn. Het zorgt wel voor de nodige grappige situaties. Dus dit is een feelgood romance met de nodige leuke humor!
Dus waarom zou je dit verhaal moeten lezen? Omdat ik het vier sterren geef natuurlijk! En ook omdat Chris en Kiki allebei zo “likeable” zijn, het een heel goed verhaal is, Versteeg een vlotte pen heeft en gewoon omdat dit past bij deze tijd van het jaar. Ik heb eigenlijk geluisterd naar het luisterboek en die was echt immens leuk om te volgen! Hele harde aanrader dit kerstig boek!