Een stoer boek
Waw, dit is toch vele malen te goed voor een debuut?! Hier heb ik ontzettend van genoten!
Het verhaal combineert meerdere genres, of toch minstens fragmenten van meerdere genres. Zo zit er (politie-)thriller in, vermengd met fantasy. Maar ook voor de liefhebbers van detective- en misdaadromans zal dit boek heel geschikt zijn, al wordt er van hen wel verwacht om een open mind te gebruiken tijdens het lezen want het is zéker niet de doorsnee who-dunnit waar we het hier over hebben.
Eigenlijk is het gewoon een heel stoer boek, met sterke vrouwelijke (hoofd-)personages en een man in de hoofdrol die zal uitgroeien tot een verdraaid sexy wezen, althans in mijn lezerswereld dan.
Ik moest in het begin even doorbijten om te snappen wat de gecreëerde fantasy-elementen als toegevoegde waarde hadden maar dat kent een hele mooie opbouw. Tot wanneer het zelfs op het eind alles overneemt. En wat een einde!!!
Ik heb trouwens deze week vernomen dat deel 2 al uit is want dat het een serie geworden is (JOEPIE!!!).
Wanneer Robyn Ashton haar echtgenoot dood aantreft, komen rechercheurs Finley en Claire in actie. Heeft Robyn een rol gespeeld bij het overlijden van John, of toch niet? Een vraag waar Finley Reid het liefst zo snel mogelijk achterkomt maar hjj heeft sinds kort ook andere issues aan zijn hoofd. Hij is namelijk Kai geworden en heeft hiermee de mogelijkheid om controle over te nemen van andermans gedachten. Iets waarmee hij Halfwegen kan helpen maar anderen veel kwaad kan berokkenen. Gelukkig kan Robyn hem hierbij helpen maar hoe kan hij de hoofdverdachte in een moordonderzoek vertrouwen?