Jeetje. Wat een mooi boek! Maar ook een stuk heftiger dan ik had verwacht en dan de eerste helft liet uitschijnen...

Esmee kent een spannende levensstijl als stewardess bij de KLM. Dit tot ongenoegen en steeds groter groeiende ergernis van haar partner Melvin. Melvin zou Esmee veel liever vaker thuis willen hebben en wanneer het met zijn eigen carrière niet wilt vlotten, wordt zijn humeur er niet beter op.
Tijdens een vlucht naar Buenos Aires leert ze de knappe Javier kennen en al snel komt ze erachter dat Javier haar alles biedt waar Melvin het op dat moment laat afweten. De aantrekkingskracht groeit tussen beiden, gaat over in een affaire en wordt zelfs liefde. Maar voor Melvin ziet de wereld er wederom een stuk minder rooskleurig uit wanneer het lot hem niet gunstig gezind lijkt te zijn...

Het is het eerste boek van Madelein dat ik gelezen heb en ik vond het een zeer prettige, vlotte schrijfstijl. Het boek begint als een echte feelgood, het hoofdpersonage Esmee is nuchter en heerlijk alledaags dus ook makkelijk om je in en mee te leven. Maar ongeveer halverwege kantelt het verhaal helemaal wanneer Melvin zijn slechte nieuws ontvangt. Gewaagd om van een feelgood om te switchen naar een bijzonder heftig thema en alle randonderwerpen die hiermee te maken krijgen. Maar ook dat gaat Madelein bijzonder goed af! De shock die je als lezer ervaart is een goede weerspiegeling van wat er met Esmee gebeurt. Plotseling is niets nog zeker, ook voor haar niet. En wat met Javier gedaan? Kan ze hem zomaar vergeten of is de liefde op dat moment al te groot tussen beiden?

Reacties op: Gewaagde switch...

28
Een vlucht naar jou - Madelein Kerseboom
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners