dramatische ontknoping in de boomgaard

Dit is het tweede boek wat ik van Sharon Gosling lees. Eerder heb Het huis onderaan de klif gelezen.

Bette komt door de dood van haar vader na jaren afwezigheid weer thuis in de boerderij. Haar zus Nina woont nu in het ouderlijk huis met haar zoon. Maar de afwikkeling van de erfenis levert een probleem op. Bette is advocaat en heeft nooit interesse gehad in het boerenleven maar deze problemen moeten aangepakt worden en wie zou dit beter kunnen dan zij?

De zussen hebben een eigen achtergrond en problemen. En door een leeftijdsverschil van tien jaar zijn ze uit elkaar gegroeid. Toen Bette naar de universiteit ging was Nina acht jaar hebben ze elkaar daarna niet veel meer gezien.

Bette is precies daar gekomen in haar leven waar ze keihard voor heeft gewerkt. Haast partner bij een groot advocatenkantoor. Daar heeft ze veel voor opgegeven. Ze maakt lange dagen weinig vrienden in Londen en haast geen sociaal leven. Ze is een sterke persoonlijkheid en heeft een kalme harde uitstraling.

De schrijfstijl van Sharon Gosling is beeldend. Je waant je in Schotland en hoe heerlijk moet het daar zijn in het kleine stadje met boerenmarkt en een prachtige vergeten boomgaard.

Nina schoot bij mij af en toe in de irritatie zone. Een beetje een slachtofferrol: als zij er was geweest dan was de slechte relatie met mijn ex nooit zo ver gekomen. En haar verleden was weinig uitgewerkt, een beetje informatie was fijn geweest. Misschien had dat de irritatie over de slachtofferrol wat verholpen.

Al met al een heerlijk boek met genoeg drama om door te blijven lezen, zeker het einde had een dramatische ontknoping!

Bedankt voor het recensie-exemplaar @zomerkeuning!

Meer recensies van beachhouseboeken