politiethriller met een sterke vrouwelijke hoofdpersoon!
Toen ik dit boek kocht (en Ellen was zo lief om het te ondertekenen). Nam ik mijzelf voor om dit nu eens zo snel mogelijk te lezen.
Duivelskruid speelt zich af op Walcheren, Zeeland, waar Roos Latuheru de nieuwe teamchef bij de politie is. Roos heeft haar eerste belangrijk zaak als leidinggevende, er is een hardloopster misbruikt in Vlissingen. Alle aanwijzingen worden na getrokken maar het vordert langzaam. Als er dan nog 2 vrouwen zich melden die achtervolgt zijn, wordt de bevolking ongerust. Gaat het om een serie misbruiker?
Het is niet te geloven maar dit is mijn eerste boek van Ellen de Vriend! Waarom ik Duivelskruid nu wel snel ging lezen? 2 dingen; sterke vrouwelijke hoofdpersoon en Latuheru is een Molukse naam. Dus we hebben een vrouwelijke Molukse teamchef bij de politie en ik was benieuwd hoe Ellen dit verhaal bracht.
Ik heb dit eerder in mijn stories gedeeld, het verhaal is levensecht. Niet alleen klopt de setting, alle plekken bestaan en je kan het rondje van de hardloopster gewoon opzoeken op Google, zeg maar. Ook de personages kloppen, het gevoel wat Roos heeft in sommige situaties als vrouw, als vrouw van kleur, als vrouw in een mannelijke werkomgeving en als ‘import’ vrouw. Laat ik het kort houden: 100% herkenbaar! Nailed it!
Het verhaal begint als het eerste slachtoffer gegrepen wordt door de dader. Haar gedachten en gevoelens lees je dan. Dit gedeelte wordt vanuit een alwetend perspectief verteld. Maar na deze proloog begint het boek en wordt alles vanuit Roos haar perspectief verteld.
Duivelskruid is de eerste in de serie en ik ben enorm benieuwd hoe het verhaal zich verder ontwikkeld. De situatie met haar collega’s, want daar zitten wat eigenheimers tussen maar ook de dood van haar ouders.
Dus de thema’s politiethriller, sterke vrouw, meervoudige slachtoffers, herkenbaar, goed verhaal, Zeeland en levensecht.
Duivelskruid kon ik niet meer wegleggen, ik heb het in 1 keer uitgelezen. Ik zeg altijd dat ik niet van de thrillers ben maar hiervoor kan je mij wakker maken! Aanrader!