Een inspiratie boek!

beachhouseboeken 02 januari 2026
Ergens zag ik in december een leuke insta post over de Polar express trein van Helsinki naar Rovaniemi, het kerst dorpje waar de kerstman woont. En na wat heen en weer geklik kwam ik dit boek tegen, 80 duurzame reizen.
80 duurzame reizen gaat voornamelijk over treinreizen. Verdeelt in reizen die ongeveer een week duren of twee weken of langer. Hier en daar zijn de reizen aangevuld met een dagtrip met de bus of een korte treinrit.

Het boek begint met gelijk een thema reis, kunstroute van Amsterdam naar Parijs via Antwerpen en Lille. Een andere week reis is de van kust tot kust reis door Noorwegen. Je begint dan in Oslo en eindigt in Bergen.

De reis die ik in mijn hoofd had staat er ook in van Helsinki naar Rovaniemi staat erin. Maar ook de Hurtigruten veerdienst van bijvoorbeeld Trondheim naar de Lofoten naar Narvik en dan weer met de trein Lulea, dan zou een dagtrip naar Rovaniemi ook kunnen en dan door naar Stockholm.

Of een reis naar Rome, Napels en Sardinië per veerboot en trein. Fietsen van Parijs naar Londen. De Oriënt express. Wandelen langs de kust van Portugal. Er is genoeg!

Het is geen boek dat je kan gebruiken op de plaats van bestemming. Zoals voor Parijs informatie over het Louvre, Eiffeltoren en veerboot over de Seine. Daar heb je andere reisboeken voor.

Handig zijn de tips zoals; er zijn geen slaaptreinen meer op deze route maar je kan ook zus of zo doen. Of de ferry’s gaan in de zomer 3x per dag maar in oktober nog maar 1x per dag. En de dagtochten die er soms bij zijn beschreven zijn ook interessant.

Genoeg om inspiratie op te doen!

Meer recensies van beachhouseboeken