verwondering in kleine dingen zoeken
Verwondering is de opvolger van Winteren. En dat boek heb ik niet gelezen maar dat maakte voor mij niet uit.
Geschreven tijdens en na coronatijd hebben we allemaal thuisgezeten en raakte we langzaam aan het contact met anderen kwijt, het diepere besef om ergens bij te horen, ons ritme was weg, sociale contacten verwaterden, angst overheerste en daarmee zijn we misschien ook onszelf kwijtgeraakt.
Verwondering gaat eigenlijk over de zoektocht van Katherine May naar een diepere zin in het leven.
‘Dat er iets is, iets groots en wijs en prachtigs wat het hele leven doordesemt. Iets wat aanwezig is, vol aandacht, achter het alledaagse. Een frequentie van bewustzijn aan het uiteinde van de schaal, tussen alle ruis.’
In zekere zin hebben we allemaal zo’n proces doorgaan, de een wat meer dan de ander, tijdens die vreemde jaren. Voor sommigen zullen de covidjaren een ramp zijn geweest door het wegvallen van sociale contacten. Anderen zullen blij zijn geweest dat ze alle ‘moetjes’ vaarwel konden zwaaien en in een eigen bubbel konden blijven zitten.
Katherine neemt je mee met haar zoektocht naar zingeving. Wat zij lastig vond/vind en wat zij gevonden heeft.
Ik heb met verwondering de afgelopen dagen gekeken naar de sneeuw, hoe het weer logistiek Nederland plat legde en er zelf van genoten door wandelingen en blij gekeken naar de pret van de kinderen! De kleine dingen kunnen je weer vol verwondering laten genieten.
Bedankt @uitgeverijrainbow voor dit recensie-exemplaar!
Bedankt @uitgeverijrainbow voor dit recensie-exemplaar!