Feelgood vervolg

Beertl 20 juni 2025
Met leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik de feelgood roman van Mienke Fijen, Bestemd voor elkaar lezen. De opvolger van geknipt voor elkaar,maar ook prima als stand-alone te lezen. Net als het vorige boek vond ik het een heerlijk pretentieloos tussendoortje, met toch nog wel een tikje diepgang. Gewoon fijn om te lezen.De cover heeft weer een gezellige tekening in pasteltinten, die zo karakteristiek is voor het genre. In het voorgaande deel van de serie( Mienke, volgen er nog meer delen?) hadden we al kort kennisgemaakt met Daan, die een lunchroom bestiert, samen met zijn vriendin Ellemieke. Nu werd op hen ingezoomd en hadden de personages uit deel 1 juist hier een bijrol.Het stel is duidelijk dol op elkaar,maar de ambitie en het perfectionisme van Daan maken wel dat Ellemieke zich gekooid voelt,terwijl ze zo graag nog wil reizen. Bovendien heeft ze nog wat onafgeronde zaken in haar verleden. Het komt tot een breuk. Ellemieke gaat bij Matteo, die een ijssalon aan de overkant gaat uitbaten, werken. Een doorn in het oog van Daan, die in deze mooie Italiaan een geduchte concurrent ziet. Zal het Daan en Ellemieke lukken om elkaar weer terug te vinden en compromissen te sluiten die een toekomst samen mogelijk maken?

Meer recensies van Beertl