Bovennatuurlijk

Beertl 01 augustus 2025
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik het boek Het verkeerde pad,van de mij onbekende auteur Meta du Crocq lezen. Helaas was dit boek voor mij echt het verkeerde pad. Ik stop eigenlijk nooit voortijdig met een boek,maar dit kon ik echt niet verder uitlezen toen op ongeveer tweederde het bovennatuurlijke wel erg expliciet werd. Voor mensen die houden van mystiek en spiritualiteit is dit ongetwijfeld een aanrader, want het boek is beslist vlot geschreven, maar ik kreeg er zelf kromme tenen van. Chrystel is anders dan haar broer en zus en haar ouders. Ze is geïnteresseerd in kruidengeneeskunde en besluit een opleiding op dit gebied te gaan volgen. Dan krijgt ze plots bericht dat ze een Franse cottage geerfd heeft, van iemand die beweert haar grootmoeder te zijn,maar die ze niet kent. Ze besluit dit verder te gaan uitzoeken. Ze ontmoet daar Francois, de buurman van Colette, van wie ze de kleindochter blijkt te zijn. Hij vertelt haar over Colette en Chrystel herkent veel van zichzelf, al begrijpt ze niet hoe ze verwant zouden kunnen zijn. Geleidelijk wordt duidelijk dat de dochter van Colette, Faye, op een vreemde wijze is overleden en gebrouilleerd was met Colette, en dat Chrystel haar evenbeeld lijkt te zijn. Dan blijkt dat haar ouders niet eerlijk zijn geweest over haar afkomst. Ondertussen geeft de opleiding aan dat ze verder zaken moet gaan uitzoeken uit haar verleden,alvorens ze de opleiding kan afmaken. Chrystel blijkt een heks te zijn,net als haar geboortemoeder. Ongeveer op dit punt ben ik afgehaakt.

Meer recensies van Beertl