Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Wederom een ijzersterk boek

Bianca Rijsdijk 05 april 2021
Suzanna Esther (1966 pseudoniem van Esther Suzanna Mäkel) is auteur, colomnist en kunstenaar. Van jongs af aan is ze al aan het schrijven, eerst in een dagboek, later korte verhalen en in 2017 debuteerde zij met Wervelstorm. In 2018 volgde haar eerste thriller De stem, in 2020 volgde 2020 Kamp Alpha: de pest meester en in 2021 het vervolg op dit boek met 2021 Kamp Alpha: de nieuwe wereld.

2021 Kamp Alpha: de nieuwe wereld gaat verder met Li, Arjen, Maan en Daniëlle die samen in 1 huisje wonen in kamp Alpha. Arjen en Daniëlle leven als een soort van zombies, er zit geen emotie in en het verleden zijn ze kwijt, ze herinneren zich niets van vroeger.
Li wil uitzoeken hoe dit komt en gaandeweg blijkt De nieuwe wereld niet het beloofde land.
Sophie, ex van Arjen, heeft inmiddels ook haar entree gemaakt in het kamp en wel als tandarts. Bij haar vallen ook gaandeweg de schellen af en krijgt ze steeds meer twijfels over wat ze in gang geeft gezet met haar politieke partij.
De vraag is of Li uit kan vinden wat er met Arjen en Daniëlle aan de hand is, blijven ze in het kamp of gaan ze er wederom vandoor en waar naartoe?
Wat kan Sophie nog doen en is Warner in staat om zijn geweten te sussen?

De schrijfstijl is meeslepend, vlot en er heerst een onderhuidse spanning door het gehele boek.
De plot bevat weer enkele wendingen en het einde kan weer als open beschouwd worden.
Het boek bevat veel onderwerpen; discipline, macht, structuur maar ook liefde voor elkaar en voor de dieren. Het is allemaal heel goed voelbaar en je kunt je zonder moeite inleven in elke personage, welke weer iets meer zijn uitgewerkt.
De vraag die opkomt aan het eind van het boek is of Suzanna Esther al bezig is met deel 3, hopelijk komt deze sneller dan 2022 (kamp Alpha ....).
De enige conclusie die getrokken kan worden is:
2021 Kamp Alpha: de nieuwe wereld is wederom een ijzersterk boek.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Bianca Rijsdijk