Advertentie

Don Winslow (1953) is auteur van 20 veelgeprezen en bekroonde internationale bestsellers. De meeste van zijn boeken spelen af in Californië. Inmiddels zijn 2 van zijn boeken verfilmd, in 2007 The Death and Life of Bobby Z (10 jaar na het boek) en in 2012 Savages (2 jaar na het boek).

Gebroken is een boek met 6 verhalen:
Gebroken, Crime 101, De dierentuin van San Diego, Zonsondergang, Paradijs en Laatste rit.
Het begint direct goed, Gebroken is een krachtig verhaal met veel spanning en af en toe zelfs wat gruwelijke beschrijvingen. Het is voor de lezer geen moeite om zich in te leven in de gevoelens van de personages.
Direct wordt dit verhaal gevolgd door Crime 101, ook weer een zeer goed verhaal waarbij je als lezer echt na gaat denken hoe je zelf zou reageren en handelen in zo'n zelfde situatie.
De dierentuin van San Diego is juist een verhaal wat de spanning afzwakt, het is enigszins kinderlijk en behoort niet echt tussen de verhalen thuis.
Zonsondergang zit goed in elkaar, het zit vol kameraadschap, nostalgie en is bij tijd en wijlen spannend.
Op dit moment ontdek je wat overeenkomsten in de verhalen, verschillende karakters die terugkomen.
Vervolgens lees je Paradijs, wat toch weer een op zichzelf staand verhaal is, geen enkele link met de andere verhalen in dit boek. Het is een goed verhaal met veel spanning en ook af en toe humor.
Als laatste is het verhaal Laatste rit, een mooi ontroerend verhaal met een redelijk aangrijpend einde. Ook dit verhaal heeft geen enkele link met de andere verhalen.
In de meeste verhalen is het plot goed opgebouwd met wat wendingen en blijf je als lezer in het ongewisse hoe het af zal lopen.
De schrijfstijl is goed, lekker leesbaar en als lezer heb je zeker geen moeite om je aandacht erbij te houden.
Af en toe geeft de schrijver een lange opsomming (van steden of jazzmuzikanten) die wat vervelend aanvoelt. Het is overbodig om zoveel steden of jazzmuzikanten op te sommen en voelt aan alsof er voldaan moet worden aan een minimaal aantal woorden.
Al met al is Gebroken met zijn 6 verhalen een goed boek en wekt de nieuwsgierigheid op bij de lezer om andere boeken te lezen van Don Winslow.


Reacties op: Lekker leesbaar

10
Gebroken - Don Winslow
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners