Een toffe feelgood met rivaliteit en leermomenten! (4,5 sterren)
Cover
Natuurlijk staat er op deel drie van de Foodtruck-serie opnieuw een Foodtruck. Dit keer staat er op het dak een puntzak met groente en fruit en ook een duidelijk hint dat deze Foodtruck vega-tastische hapjes verkoopt. Ook de vrolijke vlaggetjes ontbreken natuurlijk niet.
Het verhaal
Sanne, de beste vriendin van Ramona, bezoekt vaak de festivals waar Ramona optreedt. En op een van die festivals heeft ze Rowèn ontmoet. Hij staat met zijn patatfoodtruck op festivals. Rowèn heeft Sanne uitgenodigd voor een etentje bij zijn ouders op de boerderij. Sanne, die er van houdt om andere mensen te laten stralen, zorgt ervoor dat ze er zoals altijd mooi uitziet.
Wanneer ze op de boerderij aankomt treft ze de broers van Rowèn en een daarvan is de stoere maar norse Marnix. Sanne leert Marnix beter kennen en komt er zo ook achter dat hij is bezig met het repareren van een oude snackkar voor de verkoop. Ze krijgen steeds meer contact en Sanne begint te twijfelen of Rowèn wel de juiste keuze is. Normaal gesproken is Sanne niet op haar Rotterdamse mondje gevallen maar ze raakt helemaal van slag. Wat moet ze toch met haar gevoel aan? Spatten de vonken straks in het rond of dooft de vlam voordat die in de pan kan slaan…
Mijn mening
De feelgood ‘Foodtruck on fire’ is een heerlijke feelgood die ik door de fijne schrijfstijl van Saskia M.N. Oudshoorn veel te snel uit heb. Ik geniet met volle teugen van de humor die de auteur in haar feelgood heeft verwerkt. Daarnaast vind ik de beschreven rivaliteit tussen de broers heel realistisch. En dat dit er soms wat heftig aan toe gaat….Daar is de situatie dan ook naar.
Rowèn vind ik echt een macho en ik snap niet wat Sanne in hem ziet. De mond valt me echt open door uitspraken die hij doet. Dat Sanne op een gegeven moment begint te twijfelen snap ik heel goed. De karakters en het gedrag van de beide broers zijn ook zo verschillend.
Sanne en Marnix zijn door hun eigen verleden toch wat terughoudend naar elkaar. Door de toenemende spanning kunnen ze niet om hun gevoel heen. Durven ze zich bloot geven en zich open te stellen voor de liefdesvonken die rondspatten?
Door sommige personages een spiegel voor te houden zodat hun ogen worden geopend, vind ik heel goed verwerkt in ‘Foodtruck on fire’. Het zijn goede leermomenten voor de personages. In ons dagelijkse leven mag dit ook wel wat meer worden gedaan.
‘Foodtruck on fire’ krijgt van mij 4,5 sterren.
Het verhaal
Mijn mening
‘Foodtruck on fire’ krijgt van mij 4,5 sterren.