Ik ruil voorlopig niet van huis …
In Huizenruil wisselen een Zweeds en een Amerikaans stel een vakantie van huis. Carl en Helene doen dit vooral om aan hun relatie te werken. Maar als ze in Californië aankomen, blijkt er van alles mis te zijn met het huis. Helene probeert optimistisch te blijven, maar Carl vertrouwt het niet. Wat ook niet helpt, is dat hij met zijn zelf geïnstalleerde camera’s het andere stel in hun eigen huis in de gaten kan houden. Zijn ze wel te vertrouwen?
Huizenruil nodigt je zeker niet uit om zelf een vakantie te ruilen van huis. Sterker nog: met de opening van een dode rat in een zwembad had het boek mij meteen op het puntje van m’n stoel. Het verhaal is erg beeldend geschreven, waardoor je op de spannende stukken je adem inhield en op de emotionele stukken net zo in paniek was als de personages. Het verhaal werd verteld vanuit meerdere personages, waardoor je precies genoeg (of net te weinig ;) mee kreeg en wel door moest lezen. Ook wist de schrijver het zo te vertellen dat je van de karakters niet meteen het achterste van hun tong lieten zien. Dat alle hoofdpersonen wel iets te verbergen hadden, dat was wel duidelijk. Wel vond ik de wisselende emoties van deze hoofdpersonen wat ongeloofwaardig. Het ene moment was iemand compleet in paniek en het volgende moment juist kalm, en was het andere personage totaal over de rooie. Dit had voor m’n gevoel wat geleidelijker gekund.
Uit het dankwoord van de schrijver blijkt dat het verhaal is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen, wat het verhaal toch die extra spannende en speciale lading geeft.
Voor liefhebbers van spannende thrillers die vooral zelf voorlopig geen huizenruil op de planning hebben staan. ;)
Uitgeverij Rainbow, bedankt voor dit recensie-exemplaar. Ik heb weer genoten van hoe floppy jullie boeken lezen.