Erg onder de indruk van dit verhaal
Ik ben, samen met veel anderen, groots fan van de boeken van Taylor Jenkins Reid. Ik kon dan ook niet wachten om aan haar nieuwe boek te beginnen.
Joan Goodwin is gek op de sterren. Met haar werk als professor astronomie houdt ze zich al dagelijks bezig met de sterren, maar dan ziet ze dat de NASA op zoek is naar vrouwelijke wetenschappers. Joan grijpt haar kans, want dit lijkt op haar lijf geschreven. Samen met een groep andere kandidaten begint ze aan de training en vindt ze haar nieuwe, hemelse droom.
Atmosphere is een ontzettend cool verhaal. Hoe vaak lees je nu over astronauten? Laat staan vrouwelijke astronauten in de jaren 80. Het blijkt geen makkelijke tijd te zijn voor vrouwen in die tijd in die branche, en TJR weet dit feilloos over te brengen in haar verhaal. Het verhaal is buitengewoon interessant én eerlijk. Niet alleen door de schrijfstijl en karakterschetsen, maar ook door de combinatie aan thema’s die het boek behandeld. Liefde, uiteraard, maar ook dromen najagen en jezelf kunnen zijn.
Ik vond het verhaal ook een echte tranentrekker. In mijn geval letterlijk, want ik heb het niet droog gehouden bij dit boek. Ik vraag me af of ik ooit zó heb gehuild bij een boek. Dit verhaal leek weer op een van haar eerdere boeken van de California Dreams-reeks: een beetje een mix van Evelyn Hugo en Carrie Soto. Als je dus juist genoot van die boeken van TJR, weet ik zeker dat Joan Goodwin je ook aan zal spreken. Maar eigenlijk raad ik dit boek aan iedereen aan, want het zette mij echt even met beide voeten op de grond.
Voor liefhebbers van Ali Hazelwood en Kristin Hannah.
Voor liefhebbers van Ali Hazelwood en Kristin Hannah.