Een dag uit het leven van …
In de romance-wereld is dit boek wel echt een klassieker. Hoewel ik een paar jaar terug al erg genoot van de film, en vorig jaar ook fragmenten van de serie heb gezien, was ik steeds nog niet toegekomen aan het boek. Tijd om daar verandering in te brengen!
De eerste dag gaat over Emma en Dexter, die elkaar op 15 juli 1988 leren kennen. Het is de dag van hun afstuderen en ze sluiten hun studententijd, die ze allebei nogal anders hebben ingevuld, af. Hoewel ze totaal verschillend zijn, ontstaat er een bijzonder band tussen de twee. Als lezer krijg je elk jaar op precies dezelfde dag een kijkje in hun o zo uiteenlopende levens en in hun, soms goede en soms slechte, vriendschap.
Ik snap meteen waarom men zo enthousiast is over dit verhaal. De schrijver heeft een erg fijne en interessante schrijfstijl, waardoor je door blijft lezen. De dynamiek tussen de karakters is speels en doortastend. En het concept, hoe er steeds een jaar tussen de hoofdstukken zit, vond ik erg leuk. Er kon soms zoveel gebeurd zijn, waar je gedurende het hoofdstuk langzaam achter kwam. Ik snap meteen waarom dit op beeld ook erg goed werkt.
Ik was persoonlijk minder enthousiast over de laatste helft van het boek. Dit voelde voor mij een beetje als een verhaal apart. Desalniettemin heb ik echt genoten van dit boek en kan ik niet wachten op mijn volgende van deze auteur!
Voor liefhebbers van Emily Henry meets Sally Rooney, maar het deed me ook denken aan Dolly Alderton, Lia Louis en Jojo Moyes.