Grumpy vs. sunshine in de eerste kennismaking met de Bevelstokes
Julia Quinn, de auteur van de fameuze Bridgertonserie (maar ook de families Rokesby en Smythe-Smith zijn al langsgekomen) heeft een nieuwe serie geschreven: Bevelstokes. In deze serie volg je het wel en wee van, je raadt het al, de familie Bevelstokes. Ook in deze historisch romantische serie staan weer genoeg grootste ballen met de bijbehorende ongemakkelijke jurken, stiekeme blikken en (de al dan niet mislukte) hofmakerij centraal.
In dit eerste deel maak je kennis met Miranda Cheever. Als kind accepteert ze, zeker na wat opmerkingen van andere kinderen, al snel dat ze niet moeders mooiste is. Maar dan is daar burggraaf Nigel “Turner” Bevelstoke die haar vertelt dat ze ongelijk heeft en de jonge Miranda wordt verliefd. En zo verliefd is ze jaren later nog steeds. Zelfs als Turner inmiddels een chagrijnige en teleurgestelde weduwnaar is die haar nog ziet als dat naïeve en jonge meisje.
Het geheime dagboek van miss Miranda heeft weer genoeg humor en romantiek. De auteur weet deze twee altijd feilloos te combineren, waardoor haar verhalen soepel en vlot lezen. Is het in dit verhaal een tikkeltje bijzonder (en misschien zelfs ongezond) dat Miranda na één momentje in haar jeugd al halsoverkop verliefd wordt op de burggraaf? Wellicht. Maar volgens de romantiek van Julia Quinn kan alles. Ik vond het een leuke kennismaking met een nieuwe serie en kan niet wachten om aan het volgende deel te beginnen.
Voor liefhebbers van ultieme romantiek, een vleugje historische hofmakerij en vooral heel veel humor.