Advertentie

Noortje Brink heeft zich voor haar nieuwste thriller laten inspireren door de huidige situatie van de wereld. Terwijl we nog middenin de coronacrisis en de lockdowns zitten, brengt de auteur een thriller uit getiteld ‘De lockdown’. Knap hoe ze binnen korte tijd een boeiende thriller heeft geschreven.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk is je nieuwsgierigheid naar het verloop van het verhaal gewekt. Je wil weten waarom Patricia in Frankrijk is beland en of ze daar wel zo veilig is als ze denkt te zijn. Brink licht het een en ander toe via terugblikken, waardoor je onder meer ontdekt waarom Patricia op de vlucht is geslagen. Doordat ‘De lockdown’ geen heel dik e-book is, verloopt het verhaal relatief snel. Je leert wel wat over Patricia, maar er is te weinig ruimte om haar personage helemaal uit te diepen. Je zou bijvoorbeeld graag nog meer over haar verleden willen weten om haar doen en laten in het heden nog beter te begrijpen.

Enkele passages in het verhaal staan schuingedrukt. De auteur stuurt je een bepaalde richting in vanuit welk perspectief dit geschreven is… maar of dat juist is?! ‘De lockdown’ is een prima thriller met een spannende ontknoping die helemaal past binnen de huidige situatie.

Reacties op: Actuele thriller

65
De lockdown - Noortje Brink
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners