Advertentie

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk word je meegenomen in het verhaal van ‘In de ruimte is het stil’. Nicole Panteleakos vertelt het verhaal van de autistische Nova op een hele mooie en bijzondere manier. Aan de ene kant lees je hoe het met Nova gaat in haar nieuwe pleeggezin en aan de andere kant communiceert Nova op haar manier via brieven met haar zus. Stukje bij beetje ontdek je samen met Nova wat ze tot nu toe heeft meegemaakt. Daarnaast kijk je met haar uit naar de komst van haar zus om de spaceshuttle de ruimte in te zien gaan.

Het is moeilijk om goed onder woorden te brengen hoe bijzonder dit boek is. Hoofdpersonage Nova is een bijzonder meisje dat het moeilijk vindt om te communiceren en dat zich anders uit dan andere kinderen. Panteleakos brengt dit op een mooie manier naar voren. Je leest vanuit Nova’s gedachten hoe zij de wereld beleeft. Heel bijzonder.

De ontknoping van ‘In de ruimte is het stil’ zorgt voor tranen in je ogen. Als volwassen lezer zie je deze ontknoping waarschijnlijk al wel aankomen; de jongere doelgroep zal het tegelijkertijd met Nova ontdekken. Dit boek heeft heel veel indruk op me gemaakt. Absolute aanrader om te lezen, voor jong én oud!

Reacties op: Indrukwekkend boek

7
In de ruimte is het stil - Nicole Panteleakos
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners