Advertentie

Hoewel ik het spel Dungeons & Dragons alleen maar van naam ken en niet heel veel met verhalen over superhelden heb, was ik wel nieuwsgierig naar ‘Supernerd’. Dat komt mede omdat ik Emmy van Ruijven al een tijdje via social media volg en ik het erg gaaf vond dat zij zelf een boek had geschreven. Na het lezen van haar debuut kan ik zeggen dat ik positief verrast ben en heel erg hoop dat er een tweede deel over Stephanie en de strijd tegen de demonen komt.

Na een interessante proloog ben je in het begin even zoekende in het verhaal waar het naartoe zal gaan. Je hebt even de tijd nodig om Stephanie te leren kennen en Stephanie zelf heeft even de tijd nodig om in haar avontuur te belanden. Van Ruijven heeft met haar hoofdpersonage wel een erg lief en sociaal karakter neergezet. Hoe beter je haar leert kennen, hoe leuker en interessanter ze wordt. Ook de superkracht die Steph uiteindelijk blijkt te hebben, is niet het eerste waar je aan denkt bij superhelden. Heel origineel gekozen.

Het verhaal van ‘Supernerd’ is fictief, maar de omgeving waarin sommige scènes zich afspelen bestaan echt in Den Bosch. Voor mij persoonlijk was dit extra leuk, aangezien ik een aantal jaren in deze stad heb gewoond. De meeste locaties herkende ik en ben ik zelf ook geweest.

Richting de ontknoping van ‘Supernerd’ wordt het verhaal steeds spannender. De spanning loopt op, terwijl je merkt dat er niet veel pagina’s meer over zijn. Gelukkig zorgt de auteur voor een bevredigend eind en laat ze ruimte over voor een eventueel vervolg. Laten we hopen dat dat er ooit nog gaat komen… Dit debuut smaakt in ieder geval naar meer.

Reacties op: Positief verrast

10
Supernerd - Emmy Van Ruijven
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners