“Alles is minder donker als jij deel uitmaakt van mijn wereld”

Ongeveer een week nadat ik dit boek heb uitgelezen weet ik nog steeds niet precies hoe ik mijn gevoel bij dit boek moet omschrijven.
De eerste 300 bladzijden vond ik verschrikkelijk en als het niet voor een boekenclub was geweest had ik het boek waarschijnlijk weggelegd. Ik had geen moeite met het taalgebruik of de korte hoofdstukken, maar vooral met het feit dat er heel veel werd gezegd en gebeurde, maar er gebeurde tegelijkertijd niets en voor mijn gevoel kwamen we niet verder in het verhaal.

Het is geen slecht boek, verre van, maar het verhaal wist mij gewoon niet te pakken. Bepalen delen van het verhaal kon ik voorspellen waardoor ik er voor mijn gevoel vervolgens 500 bladzijdes op moest wachten totdat ik de bevestiging kreeg.

MAAAR: toen kwamen de laatste 250 bladzijdes. Deze heb ik in twee dagen uitgelezen en ik zat er helemaal in. het einde zit fantastisch in elkaar en alle details vallen helemaal op zijn plek.

Van mij hadden er 200 van de eerste 300 bladzijdes uit gemogen en dan zou ik er misschien van het begin tot het eind van kunnen genieten. Ik was denk ik ook op het verkeerde been gezet door het genre thriller. Buiten dat er ontvoeringen hebben plaatsgevonden is het vooral een roman. Wellicht dat ik er dan ook anders ingegaan was.

Kortom: zou ik het aanraden aan mijn vriendinnen, nee. Is dit een goed boek? Jazeker, dus hou je van een gelaagd verhaal met veel puzzelstukjes en diepgaande thema’s geef het dan zeker een kans

Meer recensies van boeken.en.bladzijdes.van.lisa