Een heerlijk boek voor bij het zwembad!
⭐⭐⭐,5
Het is zo ver! Ik heb mijn eerste Danielle Steel gelezen! Toen in de leesclub werd gevraagd waarom je er nog niet eerder een hebt opgepakt was mijn antwoord eerlijkheidshalve dat de schrijfster het imago heeft van een ‘oude mensen’-boek. Op Instagram, booktok en booktube kom je deze boeken nauwelijks tegen. Maar daar gaan we vandaag verandering in brengen.
De weddingplanner gaat over Faith. Ze is een van de meest gerenommeerde weddingplanners in New York. Miljoenenbruiloften zijn haar niet vreemd. Ze kijkt altijd naar de behoeftes van het bruidspaar om de bruiloft zo bijzonder mogelijk te maken. In dit boek volg je verschillende bruiloften die Faith plant. Ze is een echte powervrouw, maar je ziet ook haar zachte en zorgzame kant wanneer haar assistent en haar moeder gaan trouwen. Faith is zelf in de liefde een aantal keren gekwetst en wil daarom zelf nooit meer trouwen. Zal ze daar toch anders over denken wanneer ze iemand tegen het lijf loopt?
Faith is erg begaan met alle bruidsparen voor wie ze de bruiloft plant. Daardoor krijg je ook een band met een aantal van mensen die gaan trouwen en leer je deze mensen beter kennen. Dit vind ik een heel leuk aspect aan het boek.
Het boek leest heerlijk weg en is heel toegankelijk voor iedereen. Toch is er wel iets dat me aan de schrijfstijl van Steel stoort, namelijk dat ze heel veel details vaak herhaalt. Dit is voor mij onnodig en voelt soms aan alsof het boek niet helemaal goed in elkaar zit. Ik denk dat dit niet het beste werk van Danielle Steel is en daarom ga ik zeker nog een keer een boek van haar lezen. Ik heb me erg vermaakt tijdens het lezen en denk dat het een perfect boek is voor deze zomer aan het zwembad.