Een mooie combi tussen mysterie en fantasy!
‘De eeuwige nacht’ is het debuut van de Nederlandse auteur Lisette Kuijt en vormt het eerste deel in de reeks ‘een T.J. Lambert mysterie. Het boek combineert elementen van fantasy en detective, en richt zich op een Young Adult-publiek.
Het verhaal volgt Eden, die vastbesloten is haar verdwenen zus Christina terug te vinden. Hiervoor schakelt ze de hulp in van de eigenzinnige privédetective Thomas J. Lambert. Samen raken ze verstrikt in een wereld vol duistere magie, vergeten goden en verboden rituelen.
De hardcover met omslag is zo mooi!! Echt een pareltje!
De eeuwige nacht wordt verteld vanuit meerdere perspectieven, hierdoor krijg je als lezer een bredere kijk in de gebeurtenissen die plaatsvinden. De personages zijn fijn en duidelijk uitgewerkt.
De schrijfstijl is beeldend en vlot, door de beschrijvingen krijg je als lezer een duidelijk beeld war het verhaal zich afspeelt.
Kuijt combineert mysterie met fantasy, een bijzondere combinatie wat smaakt naar meer.
Ik het boek worden voetnoten gebruikt voor verheldering heel fijn, alhoewel het best wat voetnoten waren die heb ik naderhand genegeerd om me dieper in het verhaal te wanen.
‘Eeuwige nacht’ is een magisch debuut waarin originaliteit een grote rol speelt. Het verhaal biedt een mooie mix tussen fantasy en mysterie.
De hardcover met omslag is zo mooi!! Echt een pareltje!