Mooi oorlogsverhaal
Vandaag, op de dag dat we 80 jaar bevrijding vieren, heb ik mijn 80e boek van dit jaar uitgelezen en daarbij mijn Hebban Challenge voltooid. En laat dat nou net een boek zijn dat alles met de oorlog te maken heeft.
Tijdens de zoektocht in deze roman naar wat haar opa en oma hebben meegemaakt tijdens de oorlog vindt Liz ook zichzelf terug. Met de hulp van haar huisgenoot Tom zoekt ze op belangrijke plaatsen in Duitsland naar hoe haar opa zijn ‘Arbeitseinsatz’ heeft ondergaan tussen ’40 en ’45.
Jet maakt met haar boek ‘Als sterren fonkelen’ de geschiedenis weer een beetje levend en dat is zo belangrijk in deze tijd waarin we vrijheid ervaren, maar toch ook aanhoudend geconfronteerd worden met oorlogen, zelfs binnen Europa.
De workshop die ik onlangs bij Jet volgde in Hasselt zorgde ervoor dat ik bij veel scenes in het boek een goed beeld had van hoe het er in werkelijkheid uit heeft gezien. De slaapkamer van opa en oma, maar ook de berg waarin opa tewerkgesteld was.
Dank je wel Jet dat je het verhaal van jouw opa en oma met ons gedeeld hebt.
Dank je wel Jet dat je het verhaal van jouw opa en oma met ons gedeeld hebt.