Ik vloog door dit boek heen!
Samen met Alexa reisde ik afgelopen week naar Denemarken. Wat een (emotionele) reis was dat!
Het nieuwste boek van Esther Stui bevat zoveel thema’s, bijna niet op te noemen. Ik ga toch een poging wagen, (zonder tropes in het Engels):
• Mooie natuur met veel vogels en water
• Ambitieuze en succesvolle vrouw in een techsector
• Familie-issues: nu en in het verleden
• Liefde op de werkvloer
• Relaties in elke denkbare vorm maar helaas ook relatiebreuken
• Elke uitdrukking of gezegde dat maar iets met wind te maken heeft
• Wil je nog wat weten over windmolens? Vraag maar raak!
• En… ik denk dat onze volgende stedentrip naar Kopenhagen gaat. Is maar een uurtje of 9 rijden heb ik al bekeken.
Esther laat je met dit boek weer een paar uurtjes genieten. Alexa krijgt de kans om in Denemarken een vervolgopleiding voor haar werk als windturbine monteur te gaan volgen en die grijpt ze met twee handen aan. Haar opa, die ze niet kent, is ook Deens en ze hoopt tijdens deze reis te ontdekken waar en hoe hij is. Het wordt geen makkelijke zoektocht, want ook op werkgebied gebeurt er veel.
Kenmerkend voor de boeken van Esther, en ik heb ze allemaal gelezen in de afgelopen 376 dagen, is haar fijne schrijfwijze. Niet onnodig ingewikkeld, geen lastige woorden, maar met gevoel en diepgang, én met een vleugje romantiek en humor.
Ik besluit mijn recensie graag met de volgende quote: ‘als de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren en anderen windmolens’.
• Mooie natuur met veel vogels en water
• Ambitieuze en succesvolle vrouw in een techsector
• Familie-issues: nu en in het verleden
• Liefde op de werkvloer
• Relaties in elke denkbare vorm maar helaas ook relatiebreuken
• Elke uitdrukking of gezegde dat maar iets met wind te maken heeft
• Wil je nog wat weten over windmolens? Vraag maar raak!