Hoe lief te hebben zonder angst
Wanneer Elizabeth Goodwin vertrekt naar Belfast laat ze haar huis in Londen achter, niet haar thuis. Want wat is thuis? Is het een plek waar je je spullen bewaart, of een plek waar je jezelf kunt zijn.
In Belfast ontdekt Lizzie wie ze zelf is, wat ze kan en met wie ze om wil gaan. Een kleine kamer in plaats van een groot huis, een baantje in een restaurant in plaats van een plekje in de directie in het bedrijf van haar ouders. Met vallen en opstaan en enkele paniekaanvallen vindt ze steeds meer zichzelf terug. Door haar kansen te grijpen op muzikaal vlak moet ze keuzes maken. Blijft ze in Belfast of is Londen toch niet zo angstaanjagend als het lijkt? En welke rol speelt Xander daarin, de mysterieuze barman van het restaurant waar ze is gaan werken.
Dit nieuwe boek van Aysline neemt je mee in de wereld van DJ's en muziek. In de wereld van jezelf kwijt zijn en opnieuw terugvinden, angst voor wat er in het verleden is gebeurd en toch de kracht hebben om een nieuw pad in te slaan. Samen leren 'hoe te buigen zonder te breken, hoe te vechten zonder te verwonden, hoe lief te hebben zonder angst', en dat 'dag per dag'.
Een boek dat ik niet weg kon leggen, zeker in de hoofdstukken waarin Lizzie en Xander elkaar aan het ontdekken waren, kijken wat ze samen wel en juist niet wilden. Ik heb genoten van het mooie woordgebruik van de schrijfster en de goed gekozen titels van de hoofdstukken. Het eerste bonus hoofdstuk na 6 maanden was leuk, het tweede bonus hoofdstuk na weer een jaar later was voor mij niet nodig, maar laat wel mooi zien hoe alle personages zich verder ontwikkelen.