Overwint de liefde familiedruk en cultuurverschillen?

bookloveranna 18 november 2025
Wat doe je als je verliefd wordt op een man die is opgegroeid in een andere cultuur en met een ander geloof? Is die liefde sterker dan familiebanden of cultuurverschillen?

Joline Elmander gaat terug naar Dubai om haar relatie met Hazem, of wat het op dat moment ook is, te beëindigen. Daar is ze heel stellig in, beter voor beide partijen. In het boek lezen we vooral over hoe hun band een maand of drie ervoor is ontstaan tijdens de kennismaking van Joline met Dubai als land. En tijdens die periode reizen wij met hen mee door dit land, waar ik zelf nog nooit ben geweest. Maar door de beeldende beschrijvingen van de schrijver lijkt het alsof ik met hen mee reis langs moderne gebouwen, oude wijken en door de woestijn. Maar de verschillen zijn groot en de druk van familie blijkt groter dan hun liefde voor elkaar. Volgt ze haar gevoel of toch haar hart?

Lees het zelf in dit mooie, fijne boek van Fons Wijers waarin cultuurverschillen, verwachtingen vanuit de familie, uiterlijke pracht in een wereld waarin alles lijkt te kunnen, maar ook liefde, trouw blijven aan jezelf en de moed om keuzes te maken centraal staan. Met iets meer dan 150 bladzijdes heerlijk om in een middagje te lezen. Aanrader!

Meer recensies van bookloveranna