In jouw licht

bookloveranna 15 januari 2026
Van Uitgeverij Hartklopper mocht ik dit mooie boek lezen. Alweer het tweede boek van Irene dat ik mag lezen.

Vanaf het eerste hoofdstuk zat ik helemaal in het verhaal van Floris en Romée, dat zich vooral afspeelt in het ziekenhuis waar ze allebei werkzaam zijn. Maar een relatie op de werkvloer, is dat wel gepast? En zijn ze allebei wel klaar voor een relatie?

In het boek lopen luchtigere thema's vloeiend over in thema's met een wat zwaarder karakter, zoals rouwverwerking en stalking. Maar door de fijne en heel toegankelijke schrijfstijl leest het boek makkelijk weg. Door de vele ontwikkelingen in het boek wil je eigenlijk niet stoppen met lezen.

Doordat je het verhaal zowel door de ogen van Floris als ook door die van Romée beleeft, krijg je een mooi inkijkje in hun emoties.

Het leuke is dat er op meerdere momenten een reisje door de tijd in het boek is verwerkt, zodat je ook weet hoe het op een later moment met hen gaat.

Echt een heel mooi boek dat zich ook deels afspeelt in de omgeving van Pienza, en laten we daar nou net afgelopen zomer zijn geweest. Dus op meerdere punten heel herkenbaar.

Absoluut weer een aanrader, ik kijk al uit naar je volgende boek!

Meer recensies van bookloveranna