Chaos in het Midden-Oosten
Toen Mario mij een tijdje geleden vroeg om zijn eco-thriller Chaos in het Midden-Oosten te lezen, was ik erg nieuwsgierig. Het genre eco-thriller was nieuw voor mij, maar voor alles is een eerste keer!
Waar ik even bang was dat het een moeilijk, ingewikkeld verhaal zou zijn, is dat mij alles meegevallen.
Het leest heel vlot!
Danielle Faas is een modejournaliste die onverwacht verslag moet gaan doen van de klimaatconferentie in Jordanie. Ze ziet hier enorm tegenop, vooral vanwege de dreiging van aanslagen door eco-terroristen. Daarnaast zit haar smetvrees haar ook in de weg.
In het vliegtuig ontmoet ze Jacob. Waar ze in eerste instantie blij is dat ze met hem kan optrekken, komt ze er al snel achter dat hij niet is wie hij zegt dat hij is, en wordt ze terug geworpen naar een trauma uit haar verleden. Ze is echter vastberaden om hem te ontmaskeren en tegen te houden, en gaat daarvoor tot het uiterste.
Ook ontmoet ze de knappe Loukas, met wie ze een steeds innigere band krijgt. Maar ook hij blijkt een geheime agenda te hebben en zorgt ervoor dat Daniella wederom met haar verleden geconfronteerd wordt.
Wie kan ze wel en niet vertrouwen in al deze chaos?
Mario heeft een prettige schrijfstijl. Alles is gedetailleerd beschreven waardoor je een goed beeld kan schetsen. Hieruit blijkt wel dat Mario veel kennis heeft van het Midden-Oosten en er vaak geweest is.
Het is een spannend, boeiend verhaal met verschillende plottwists die je niet aan ziet komen.
Het genre eco-thriller is me dus zeker goed bevallen!
Het leest heel vlot!
Wie kan ze wel en niet vertrouwen in al deze chaos?
Het genre eco-thriller is me dus zeker goed bevallen!